Tvätta bilen!

Idag är det "tvättabilendagen för första gången manuellt", och med det så menas att jag aldrig tvättat våran nya bil själv utan alltid åkt till en mack och tvättat den. Men det passar väldigt bra idag när vi är i Sandviken och hälsar på och det är strålande solsken, vilket innebär att man kan bli lite knaprig samtidigt som man gör lite nytta.

Det har snart gått en vecka på min semester och vädret har varit så där framtills igår då det sprack upp och himlen blåttade sin blåa bringa. Så efter biltvätt så blir det bad och sol och lek "alla bygga sandkaka med min dotter" Jag har bestämt mig för att inte deka ner mej under min semester utan jag ska försöka vara lite aktiv, simma lite, cykla lite, promenera lite m.m. 

Trevlig sommar på er allihopa/Henke 

Dagens citat!

"Det löser sig nog", sa kärringen, sket i handfatet.

Vintips i midsommarveckan!

Vintips i midsommarveckan!Moncaro Verdicchio deiCastelli di Jesi classico,är ett perfekt vin till midsommaraftonens sommarbuffé. Såväl till jordgubbarna som till laxen. Som alla italienska viner är det ett utmärkt vin till mat.


Öl är lika gammalt som vår civilisation.

Ölet är en mycket gammal dryck - den äldsta av alla alkoholdrycker - eftersom den förmodligen är jämnårig med spannmålsodlingen.

 

För 10 000-15 000 år sen började delar av jordens befolkning bli bofast och odla spannmål. En av de tidigaste grödorna som odlades var korn. Kornbröd blir hårda och platta, eftersom korn är fattigt på gluten. Därför är det rimligt att anta att kornbrödet blötades upp i vatten. När brödet smulades ner i vattnet, kunde det komma att jäsa lite grann. Den jästa korngröten, eller kornsoppan, var säkerligen ett viktigt livsmedel, närande och rik på vitaminer.

 

Förmodligen utvecklades ölkonsten parallellt på flera håll i världen - oberoende av varandra. Troligtvis framställdes öl i det forntida Kina och någon sorts majsöl har nog bryggts av de indianska högkulturerna.

 

Men de äldsta säkra spåren av öl kommer från skärvorna av en 6 000 år gammal sumerisk lerkruka som hittats i nuvarande Iran. I sprickor av kannan fanns spår av ölsten - kalciumoxalat. Man har också hittat babyloniska stentavlor från år 3 000 f Kr med inristade bestämmelser om öltillverkning, priser och försäljningstillstånd.

 

Konsten att brygga öl spred sig så småningom västerut till Sydeuropa. Där föredrog man emellertid vin, medan ölet snabbt blev populärt i de germanska och keltiska kulturerna i Central- och Västeuropa.


Veckans vintips!

22476-18René Barbier Cava Seco 2003. Ett otroligt gott mousserande vin.    

Trött!

Idag är en sådan här dag då hela kroppen bara vill vara i viloläge. Jag är helt slut det känns som om jag skulle kunna sova i 4dagar, grejen är att jag inte gjort något speciellt igår. Det hade varit en sak om jag sprungit göteborgsvarvet eller åkt vasaloppet då är det legitimt att vara trött, men jag har inte gjort ett skit.

Idag är det jätte fint väder och det är ju härligt, man får ju inte klaga säger alla när det fina vädret äntligen kommit. Men det tänker jag göra! För när det blir så här fint väder i vårat land Sverige, som i snitt har 20 dagar om året av det vackra vädret så kommer så jävla många krav: Det ska badas, grillas spela kubb, hela tiden ska det göras något och det är just detta som är så jobbigt. Sen är vi ju inte vana med värmen efter som vi bara har i snitt 20 dagar med värme. Så när det helt plötsligt smäller till och blir högsommar så får kroppen en chock och hamnar i koma...Slutligen så vill jag säga att jag älskar sommaren men utan alla måsten.

Måsen!

Jag såg en mås häromdagen, och jag reagerade på hur jävla stora dom är eller rättare sagt just den här måsen. Skulle man krocka med den måsen så är det helt kört, den var säkert över en meter mellan vingarna och vägde bergis 15-20 kilo. Jag tror han eller det kanske var en hon skit samma! Vi säger han, har en jätte mås penis. Med tanke på andra fåglars storlek så måste den här måsens hjärta varit stort som en tennisboll..Ja "MÅSFAN" var riktigt stor!!


Varför!

Varför är det så svårt att veta vad man ska bli när man är stor? Jag är ju redan stor, eller rättare sagt vuxen. Jag har nu jobbat i 7år som hotell receptionist det har varit jätte kul och stimulerande på många sätt. MEN! Nu vet jag varken ut eller in, ska jag vara kvar eller ska jag söka mej vidare till något annat? Jag har nu varit pappa ledig i lite drygt 9månader , har haft ganska mycket tid att fundera över detta nu när jag varit hemma. Det jag kommit fram till är att jag har så mycket mer att ge än att stå i en hotelreception. Min favvo kollega har slutat det var han som gav mej näring att gå till jobbet, vi var ett radar par, hade så jävla kul tillsammans när vi jobbade. Att ha roligt på sin arbetsplats är a och o tycker jag. Klart att jag forfarande kan ha roligt på jobbet men jag tror ni förstår vad jag menar?! Han gav mej den bekräftelse som jag behöver.
Nej jag tror jag får göra något åt min livssitvation! Annars är allt jätte bra jag har en underbar dotter och sambo, ett bra boende. MEN!