Norsk Svensk

Jag städade ur några gamla lådor idag och hittade en väldigt rolig gammal bok, som heter "Norsk Svensk ordbok" Så jag tänkte dela med mig av några:

Brusefåtölj = Toalett
Blötebytta = Badkar
Bondgrogg = Mjölk
Djungelkiosk = Blomsteraffär
Etagepjäxor = Platåskor
Fjuneflås = Hårtork
Fjordknallert = Motorbåt
Flaxehytt = Flygplan
Fleskefall = Banta
Flåsegutt = Joggare
Gluttarna på Karl Johan = Spanarna på Hill Street
Hulkebulle = Muskel
Trynestift = Läppstift



Fortsättning av myrorna!

Döm av min förvåning när jag kommer upp på morgonen, kollar in väggar och golv efter dom små svarta krypen. Visst är det en och annan myra men inte alls så många som det var innan jag placerade ut mina petflaskor med sockervatten i. Jag går ut på framsidan för att titta om det är några döda myror i flaskan?! Inte så jätte många i den flaskan på framsidan, så jag går till baksidan för att kolla den flaskan. Jag får nästan en chock den är helt propp full med döda myror!
Så man kan säga att det fungerar till viss del. Hoppas på att få mina myrdosor snart, "för jag tror att kombinationen myrdosor med petflaskorna"=INGA MYROR!!

Myror!

Våren är här och det är grymt härligt. Men med våren kommer alla dessa småkryp som tex myror. Hela vår lägenhet fullkomligt kryllar av dom här små äckliga krypen. Dom är på golven på väggarna överallt. I HATE THEME!! Men det jag vill komma till är: Att när jag kontaktar min hyresvärd om detta för mig stora problem så ber han mig att kontakta http://www.nomor.se/ nomor bekämpar b.l.a småkryp och när jag går in på deras hemsida på tips&råd, så får man ett väldigt tycker jag roligt tips om hur man kan bekämpa myror.

Jag citerar:Myrproblem kan du lindra genom en enkel och giftfri metod. Blanda lika delar socker och vatten och slå lite av blandningen i botten på några flaskor. Använd gärna plastflaskor.

Placera sedan flaskorna utomhus, intill husgrunden, under buskage eller entrétrappa. Lägg dem så plant som möjligt utan att vätskan rinner ut. En sådan enkel åtgärd kan förebygga obehag av myror inomhus.

Känns lite som något farfars recept, ungefär som att man ska dricka avslagen cola när man har ont i magen.
Men jag ska i alla fall prova detta så får vi se om det fungerar. Jag vet att myror drar sig till söt, men känns lite lång sökt att man skulle få bort alla myror inomhus av detta.
Fortsättning följer..